Alla inlägg den 30 september 2013

Av Sandra - 30 september 2013 19:57

Det kanske hade varit enklare om jag varit som du. Det kanske hade varit enklare om jag inte druckit mindre eller inte alls, när du druckit mer. Det kanske hade varit enklare att hantera vad du sa om min familj, mina vänner och om mig. Det kanske hade varit enklare om jag varit som du, om jag varit allt jag inte ville att du skulle vara.


Jag vet att hon har rätt när hon säger att du inte är värd mina tårar. Men hon förstår, hon lyssnar. Hon lyssnar på allting som jag har stängt in, allting som jag varit för att tillfredställa dig. Hon lyssnar på lilla mig, på den trasiga jag blivit efter att ha varit med dig. Ibland är jag arg och vill göra lika, så du får känna vad jag känt. Hon finns för mig, för sjuhundrafemtio kronor i timmen. Det du erbjöd dig att betala, när du inte ville mig illa. Men jag vill göra illa dig, lika illa som du har gjort mig.


För er, ska jag avslöja en liten hemlighet. Flaskan är slut. Det är förvånansvärt, hur fort vätska försvinner. Vinet har aldrig varit så gott som det var nu. Drömmande. Som saft, utan alkoholhalt. Jag är inte som du, men jag gör som du. Jag försvinner i dimma. I rus. Jag vill inte känna. Jag vill inte veta. Jag vill inte känna att vi... Att vi var något. Att du var nära mig, så nära som det gick utan att vara under mitt skinn.


För er, ska jag avslöja en till hemlighet. Som pimplande, har jag gjort stordåd i lägenheten. Jag har börjat städa. Jag lagar mat. Jag tvättar. Jag har gjort allt jag inte haft ork till. Jag sysselsätter mig, för att inte ha masscara över rougefärgade kinder. För att inte slå mig över bröstet och hindra en ångestattack. Jag välter. Jag snubblar. Men vinet får mig lugn. Det får mig att förklara tyst, för mig själv, det som inte förklaras kan.


Det hade förmodligen varit enklare om jag varit som du. Det hade förmodligen varit enklare att lyssna till vad du sa om min familj, om mina vänner och om mig. Det hade förmodligen varit enklare att vara allt för dig, om jag inte valt mig. Men jag förstår nu. Jag förstår varför du inte övergav en hög promillehalt.

Presentation


Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan.
Och förstånd att inse skillnaden.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards